Den Interview vun The Rumpus mat engem Employeur vun Facebook huet nawell ganz interessant Saachen erausbruecht. Hei nemmen e puer Zitater, mee ech giff jidderengem recommendéieren de ganzen Interview selwer hei nozeliesen.

Rumpus: On your servers, do you save everything ever entered into Facebook at any time, whether or not it’s been deleted, untagged, and so forth?

Facebook Employee: That is essentially correct at this moment. The only reason we’re changing that is for performance reasons. When you make any sort of interaction on Facebook — upload a photo, click on somebody’s profile, update your status, change your profile information —

Rumpus: When you say “click on somebody’s profile,” you mean you save our viewing history?

Employee: That’s right. How do you think we know who your best friends are? […]

Rumpus: In other words, the person you stalk the most.

Employee: No, it’s more than just that. It’s also messages, file posts, photos you’re tagged in with them, as well as your viewing of their profile and all of that. […]

Rumpus: You said they’re changing the policy of keeping all information.

Employee: No. They’re never changing that policy. We still keep all information.

Wéi gesoot hei gett et de ganzen Interview.

An hei ennerdrenner de Florian Schröder wou hien teschend 3:00 an 4:00 iwwert Facebook schwätzt:

An zum Schluss jhust nach eng perséinlech Erfahrung: wann dir eng Persoun add op Facebook, kritt dir d’Updates vun däer Persoun an äeren Newsfeed an dat nach IER déi Persoun gesoot huet ob se mat ierch well “Friend” sinn oder net; a scheinbar kritt een dann souguer nach Updates vun däer Persoun, wann déi Persoun äeren “Friends Request” OFGELEENT huet.
Macht waat der fir richteg haalt, mee all zelaang giff ech – ennert sou Konditiounen – net méi op Facebook bléiwen… -_-

UPDATE (13.01.2010 – 23:17 Auer): Ech kann eng wéider negativ Erfahrung mat ierch deelen. Wann der enger Persoun “verbidd” fir äer komplett Wall zegesinn, hällt Facebook sech net ganz drun. Jo, souguer wann der an äerem “Privacy Preview” ugewissen kritt, dass däi Persoun äer Wall tatsächlech net gesäit, kritt däi Persoun trotzdem *all* äer Aktivitéiten, déi dir maacht an déi dann notamment duerch déi nei ‘Policy’ bei Facebook *emmer* op äer Wall kommen, mat. Déi Persoun kann da kommentéieren, liken oder einfach nemmen ‘heimlich still und leise’ matliesen.

Posted by Tom

Een 20-something, dee sech gedanklech a physesch an der transatlantescher Welt ronderëm beweegt.

One Comment

  1. a scheinbar kritt een dann souguer nach Updates vun däer Persoun, wann déi Persoun äeren „Friends Request“ OFGELEENT huet.

    Kann ech bestätegen!

    Reply

E Kommentar hannerloossen:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s